Bijna vier decennia was de afslag in Colijnsplaat een gemeentelijke organisatie. Op 1 januari 1999 verzelfstandigde de afslag en fuseerde een jaar later met de afslagen in Stellendam en Scheveningen tot United Fish Auctions. De locatie Colijnsplaat is vrijwel 24 uur per dag, onafhankelijk van het getij, toegankelijk voor aanvoerders.

In de haven van Colijnsplaat liggen de zeiljachten en de vissersvloot gebroederlijk naast elkaar. De Colijnsplaatse vloot bestaat uit zo'n acht eurokotters die het gehele jaar door vissen op garnalen en vis. In het kreeftenseizoen vinden zo'n tien kreeftenvissers de weg naar Colijnsplaat om hun delicate waar aan te landen.

Traditioneel wordt jaarlijks de 1e kreeft per opbod geveild waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. De garnalen worden tweemaal per week gelost. In Colijnsplaat aangevoerde vis wordt verkocht op de visafslagen van Stellendam en Scheveningen. De verkoop van Oosterscheldekreeft vindt gedurende het seizoen plaats op dinsdag en donderdag en begint om 14.00 uur.