Bijna vier decennia was de afslag in Colijnsplaat een gemeentelijke organisatie. Op 1 januari 1999 verzelfstandigde de afslag en fuseerde een jaar later met de afslagen in Stellendam en Scheveningen tot United Fish Auctions. De locatie Colijnsplaat is vrijwel 24 uur per dag, onafhankelijk van het getij, toegankelijk voor aanvoerders.

In de haven van Colijnsplaat liggen de zeiljachten en de vissersvloot gebroederlijk naast elkaar. De Colijnsplaatse vloot bestaat uit zo'n 8 eurokotters die het gehele jaar door vissen op garnalen en vis. In het kreeftenseizoen vinden zo'n 10 kreeftenvissers de weg naar Colijnsplaat om hun delicate waar aan te landen.

Traditioneel wordt jaarlijks de 1e kreeft per opbod geveild waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. De garnalen worden tweemaal per week gelost en vis doorgaans alleen op donderdag, de dag waarop de Visafslag Colijnsplaat verkoop houd. Meestal begint die verkoop om 14.00 uur.

Jaarlijks verhandelt de afslag gemiddeld 750 ton vis en 500 ton garnalen. De jaaromzet bedroeg in 2008 4,5 miljoen Euro.