's Zomers voeren de vissers in Colijnsplaat - de enige plaats in Nederland - wekelijks zeebaars en levende Oosterschelde kreeft aan.

OOSTERSCHELDEKREEFT

De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek 'product' uit de Oosterschelde. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA structuur ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterscheldekreeft een fijnere en zachtere smaak heeft. Bovendien staat de versheid van de Oosterscheldekreeft (rechtstreeks uit de Oosterschelde naar de restaurants) garant voor een hoogwaardig kwalitatief product. Verder kenmerkt de Oosterscheldekreeft zich door de duurzame visserijmethode.
Voor deze kreeften heeft de vismijn een eigen certificaat ontworpen met daarop vermeld dat de kreeft afkomstig is uit het natuurgebied Oosterschelde en binnen het seizoen (1 april tot en met 15 juli) door een bevoegd persoon is gevangen

ZEEBAARS

Zeebaars is bij topkoks de grote favoriet. Zeebaars is niet makkelijk te vangen. De vis is pienter, herkent bij helder weer de vissersboten en maakt dat hij weg komt. Bij stormachtig weer zijn daarom de beste vangsten.