Op donderdag 25 maart is de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen aan land gebracht. Cabaretier Najib Amhali schonk de opbrengst van 5.000 euro aan de Stichting Sawasdee. Kreeftenvissers en -handelaren zijn ondanks corona optimistisch over het tot 15 juli lopende kreeftenseizoen. Net als vorig jaar kon bij de seizoenstart geen grote Amerikaanse veiling worden georganiseerd. Toch had de visafslag Colijnsplaat - onderdeel van United Fish Auctions - een manier gevonden voor een substantiële donatie aan het goede doel.

Lees meer...

In de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat heeft de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft € 22.500,- opgebracht. De opbrengst gaat naar War Child. De gelukkige koper van de 2 kilo zware Oosterscheldekreeft is Simonis Vishandel. Gelegenheidsveilingmeester en tweesterren-chef Edwin Vinke wist veel geld los te krijgen voor de gewilde primeur en daarmee voor het goede doel.

Lees meer...

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is in aantocht. Van 29 maart tot 15 juli mag er weer op deze Zeeuwse seizoenspecialiteit gevist worden. Traditioneel gaat het seizoen van start met de veiling van de eerste kreeft voor het goede doel. Tweesterren-chef Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang is dit jaar de gelegenheidsveilingmeester. Zijn doel is een zo’n hoog mogelijk bedrag bijeen te brengen voor het werk van War Child en daarmee het recordbedrag van vorig jaar te overtreffen.

Lees meer...

In de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat heeft de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft een recordbedrag van 41.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar de Dirk Kuyt Foundation. De gelukkige koper van de 2 kilo zware Oosterscheldekreeft is visgroothandel Adri & Zoon uit Yerseke.

Lees meer...