In de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat heeft de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft € 22.500,- opgebracht. De opbrengst gaat naar War Child. De gelukkige koper van de 2 kilo zware Oosterscheldekreeft is Simonis Vishandel. Gelegenheidsveilingmeester en tweesterren-chef Edwin Vinke wist veel geld los te krijgen voor de gewilde primeur en daarmee voor het goede doel.

Lees meer...

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is in aantocht. Van 29 maart tot 15 juli mag er weer op deze Zeeuwse seizoenspecialiteit gevist worden. Traditioneel gaat het seizoen van start met de veiling van de eerste kreeft voor het goede doel. Tweesterren-chef Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang is dit jaar de gelegenheidsveilingmeester. Zijn doel is een zo’n hoog mogelijk bedrag bijeen te brengen voor het werk van War Child en daarmee het recordbedrag van vorig jaar te overtreffen.

Lees meer...

In de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat heeft de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft een recordbedrag van 41.000 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar de Dirk Kuyt Foundation. De gelukkige koper van de 2 kilo zware Oosterscheldekreeft is visgroothandel Adri & Zoon uit Yerseke.

Lees meer...

Restaurateur en kookgek Joop Braakhekke heeft vandaag in het Zeeuwse Colijnsplaat de eerste Oosterscheldekreeft voor 25.000 euro geveild. De opbrengst komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding. De koper is Neeltje Jans Mosselen uit Vrouwenpolder. Met de veiling van de eerste kreeft is het seizoen officieel van start gegaan.

Lees meer...