Het eerste vaatje nieuwe haring, vangst 2014, is op 11 juni geveild voor het goede doel in de visafslag van Scheveningen.

Een bedrag van € 56.500,- mocht het goede doel in ontvangst nemen nadat de veilingmeester afsloeg en Makro Nederland, partner van Ondernemend Nederland het vaatje kocht. De opbrengst gaat dit jaar naar het Bio Vakantieoord.

"Dit is de 4e keer dat we het vaatje nieuwe haring kopen. We dragen zowel het goede doel als de haring een warm hart toe en het past prima in onze bedrijfsfilosofie. Dit is gewoon goed voor heel ondernemend Nederland", aldus Ronald van den Burg van Makro Nederland.

 

Met dit mooie bedrag is de stichting Bio Vakantieoord enorm blij. "Dankzij deze geweldige opbrengst kunnen we voor elke duizend euro een gezin met een kind met een complexe handicap een fijne vakantie in ons land bieden", aldus directeur Frans Wientjes.

Het eerste vaatje haring werd voor aanvang van de veiling beoordeeld door een vakkundige jury: chefs Julius Jaspers en Alain Caron, bekend van onder meer het tv-programma Masterchef, Jaap Koning (visspecialist) onder leiding van Peter Koelewijn (haringexpert en docent aan de visvakopleiding). De deskundigen waren het unaniem eens over de vette, zilte, malse haring die al bij aanvang van het vangstseizoen van geweldige kwaliteit bleek.

De veiling van het eerste vaatje geldt als de jaarlijkse ‘aftrap’ van het nieuwe haringseizoen. Bij deze dertigste editie was sprake van een duidelijke relatie met het goede doel, het Bio Vakantieoord, die de filmbranche als grondlegger kent. Een filmtrailer over de nieuwe haring wordt vanaf de startdatum 12 juni gedurende twee weken vertoond in alle Nederlandse bioscopen. Ook is deze trailer te zien op alle narrow casting locaties in het land. De korte film is in alle uitingen van de campagne en tijdens de veiling van het eerste vaatje zichtbaar gemaakt.

Vanaf donderdag 12 juni start de verkoop van de nieuwe haring in het hele land, als ook in België en Duitsland.