Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2017 is tijdens de traditionele veiling voor € 65.000,- verkocht. Heeren van de Vis uit Veenendaal bracht het laatste bod uit en wist daarmee het vaatje te bemachtigen. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan Make-A-Wish Nederland.

Onder het motto ‘echte maatjes laten liefste wensen uitkomen!’ presenteerde Make-A-Wish ambassadeur Wendy van Dijk de veiling en moedigde zij het publiek aan tot gulle biedingen. Make-a-Wish houdt zich dagelijks bezig met het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. Zelf had de stichting ook één grote wens, een ‘Wish-on-Wheels’.  

“De ’Wish-on-Wheels’ is een op maat gemaakte bus waarmee Make-A-Wish het mogelijk maakt om kinderen met een ernstige ziekte die moeilijk van huis weg kunnen, een bijzondere beleving te geven. Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: “Wij zien graag dat de opbrengst van de veiling naar een concreet en tastbaar project gaat en zijn er trots op dat wij dit bijzondere project letterlijk en figuurlijk ‘op weg helpen’.”

Ook Make-A-Wish Nederland directeur Hanneke Verburg is verguld met de opbrengst van het eerste vaatje. “Met dit initiatief wordt onze eigen wens vervuld: bijzondere momenten voor ieder kind mogelijk maken, zelfs aan huis. Hiermee gaan we voorzien in de behoeften van kinderen die cognitief laag functioneren en moeilijk van huis kunnen. Een doelgroep waar wij eerder nog geen oplossing voor hadden en waar veel vraag naar is.”