In de periode van 1 april 2017 tot en met 31 mei 2017 is het voorhanden hebben en verhandelen van snoekbaars verboden, tenzij u een ontheffing heeft. De Visafslag Stellendam heeft een ontheffing voor het verhandelen van snoekbaars in deze tijd, maar mag dit alleen doen van en aan partijen die ook een ontheffing hebben.

U kunt deze ontheffing van artikel 3, sub b van het Regelement minimummaten en gesloten tijden aanvragen bij de Rijksdienst voor O.NL Kernprocessen EU Vergunningen en Handhaving, Team Visserijregelingen, Postbus 20401, 2500 EK  Den Haag.

Bovendien gaf de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland het volgende aan:

Ik wil u erop wijzen dat er momenteel een proef gaande is om meer inzicht te verkrijgen in de huidige mogelijkheden voor de snoekbaarzen om vanuit de buitenzijde van de Haringvlietsluizen terug te zwemmen naar het Haringvliet. Hiervoor zijn 60 snoekbaarzen gemerkt en vrijgelaten aan de westzijde van de Haringvlietsluizen. Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met VisAdvies (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wanneer uit onderzoek blijkt dat de snoekbaarzen niet op eigen kracht weer terug kunnen zwemmen naar het Haringvliet zal er in het vervolg geen ontheffing meer worden gegeven voor het behouden van de snoekbaarzen die met het spuiwater mee naar buiten gaan of voor het voorhanden hebben van snoekbaars.