Wat te doen op vrijdag, hoe vul je een slechtweer dag in of ook bij een zonnige dag. Hoe laat je je inspireren en enthousiasmeren over één van de belangrijkste economische peilers in de gemeente Goeree Overflakkee, de visserij. Het antwoord is snel te geven. Bij VVV Goeree Overflakkee, kantoor Ouddorp kun je je aanmelden voor een informatieve rondleiding bij de Visafslag en de Stellendamse haven. Wacht niet tot het eind van de week. Want de excursie staat, uitsluitend één keer per week (bij voldoende deelname) op de vrijdagmorgen vanaf 7.30 uur open voor een maximaal aantal van 20 personen.
Individuele bezoekers kunnen zich aanmelden in de periode mei- oktober. Tijdens de wintermaanden kunnen alleen groepexcursies worden geboekt.


excusrieDe excursie samenvattend: het is leerzaam, attractief, je wordt geprikkeld je vaardigheden te tonen bij het garnalen pellen en dat alles wordt aan elkaar gepraat door Bram Breederveld en Jaap Tanis die jaar en dag op en rond de Stellendamse haven vertoeven en graag het imago van de visserij een positieve stimulans geven. Na ontvangst in het restaurant bij de visafslag volgt een spontaan verhaal over de visserij, het leven van de visserman en men krijgt een indruk hoe het mijnen op de klok verloopt.

"De prijs per kilo is hier opvallend lager dan in de viswinkel", zegt een vakantieganger uit IJsselstein lachend. Een filmpje biedt indrukken van het leven op zee, de verschillende visserijtechnieken en alles wat daarbij komt kijken. Breederveld en Tanis weten jong en oud te boeien, zonder dominant te zijn. Geduldig beantwoorden ze de vele vragen. Aan de hand van kaartjes wordt toelichting gegevem. Ze loodsen het gezelschap over de werkvloer van de visafslag, geven uitleg bij de werkzaamheden en hebben vervolgens een breed scala aan vissoorten verzameld. "Wie kent deze vis?" "Ik mis de paling", zegt een deelnemer uit Amsterdam. Voor Bram c.q. Jaap geen probleem. Zij vinden een bak met paling, dik en dun. Men loopt langs steigers met de afgemeerde kotters, dan nog even langs de Coöperatie en terug in het restaurant. De deelnemers leveren hun badge weer in, de excursie is voorbij. "Geslaagd evenement hoor", zegt een mevrouw uit Rotterdam. Dat is het ook. Een aanrader.

Aanmelden uitsluitend na aanmelding via VVV Goeree Overflakkee, Bosweg 2 in Ouddorp 0187-681789. Kosten 10,00 euro per deelnemer.

Bron: Ons Eiland G-O