Omdat er in de zee heel veel verschillende soorten vissen en schelpdieren zwemmen, zijn er ook verschillende soorten visserij, bijvoorbeeld de garnalenvisserij. De vissers willen alleen maar garnalen vangen. Daarom hebben ze andere soorten netten dan boomkorvissers. De diverse soorten visserij worden hier besproken.

De pulskorvisserij wordt toegepast bij de visserij op platvis. In die visserijtak worden technieken gebruikt die de platvis van de bodem opschrikken, zodat de vis vervolgens met het net kan worden opschept.

Lees meer...

Het zogenaamde flyshooten is een duurzame vismethode. Andere benamingen voor dezelfde techniek zijn snurrevaad, ankerzegen en Icelandic seining.

Lees meer...

Een andere soort visserij is de garnalenvisserij. Garnalen zijn kleine grijze zeediertjes. De meeste mensen denken dat garnalen roze zijn, maar dat is niet zo. Pas als garnalen gekookt zijn, worden ze roze.

Lees meer...

Twinrigging is een moderne vorm van bordenvisserij waarbij twee sleepnetten met elkaar zijn verbonden. De scheerborden zitten aan de buitenzijden van de constructie en tussen de netten in zitten sloffen, zware gewichten die over de zeebodem kunnen glijden.

Lees meer...

Naast de boomkorkotters die op platvis vissen en de garnalenkotters die garnalen vangen en soms ook op platvissen, is er nog een soort visserij. Dat zijn de vissers die rondvis vangen. Ook dit gebeurt op een kotter.

Lees meer...