Omdat er op zoveel verschillende soorten vis zijn, kan je ze op verschillende manieren verwerken. Hiermee bedoelen we dat er een aantal manieren zijn om vis klaar te maken en te verkopen. Of ze allemaal even lekker zijn is een kwestie van smaak. Hierna volgen de verschillende manieren waarop vis kan worden bewerkt. Door er op te klikken ga je naar een pagina waarop je meer uitleg krijgt.

Je kunt vis:

Eén van de bekendste manieren om vis te bewerken is waarschijnlijk fileren. Als een vis wordt gefileerd, dan gaat dat als volgt: je legt de vis voor je neer. Dan maak je een snee net achter de kop van de vis. Als je het mes draait, dan kan je het vlees langs de graat los snijden. Eerst de ene kant en dan de andere kant.

Lees meer...

Als een etenswaar wordt gedroogd, wordt al het vocht uit het product gehaald.

Lees meer...

Paneermeel is een product dat overblijft uit de beschuitindustrie. Je kunt paneermeel ook zelf maken, door een paar beschuiten te verkruimelen.

Lees meer...

Er zijn etenswaren die in blik worden gedaan, om ze langer houdbaar te maken.

Lees meer...

Vis kan, net als andere etenswaren, ook worden gerookt. Roken is een manier om voedsel te bewerken, door het in de rook van smeulend hout te hangen.

Lees meer...

Als je lekkere recepten zoekt voor het bereiden van vis, kijk dan eens op http://www.tijdvoorvis.nl/.

Etenswaar dat gepekeld wordt, wordt in pekel of in zout gelegd om het te conserveren.

Lees meer...