Op zaterdag 11 juli 2015 organiseert het Vlaggetjesdagcomité samen met hoofdsponsor Rabobank Vlaggetjesdag Stellendam met tal van activiteiten op en rond de binnenhaven.

 Zo vindt u op de loswal aan de binnenhaven het Innovatieplein, waar de verschillende bedrijven in en om Stellendam zich zullen presenteren. Hier ligt ook het MDV-schip, ofwel het Schip van de Toekomst, afgemeerd. Op het Proeven-uit-Zee-Plein kunt u allerlei soorten vis en schaaldieren zien en proeven. In de Visserijschool kunnen bezoekers de simulator in werking zien, en onder begeleiding visfileren. Langs de kade is er een gezellige braderie met diverse artikelen en kinderactiviteiten. Ook hier kan op verschillende plaatsen vis gegeten worden of een glaasje gedronken worden op een terras. Daarnaast staan er een palingrookwedstrijd en shantykoren-festival op het programma en is de MS Bernisse te bezoeken. Verder bestaat er de mogelijkheid om tegen betaling een helikoptervlucht boven Goeree te maken.

Als hoogtepunt van de dag wordt een Vlootschouw op het Haringvliet gehouden. Wij verwachten dat hieraan 26 visserskotters deelnemen. Onder aanvoering van het Vlaggenschip GO37 zullen de kotters in formatie een tocht van zo’n anderhalf uur over het Haringvliet maken.

 

Kijk voor meer informatie op www.vlaggetjesdagstellendam.nl