Sinds de verhuizing van Ouddorp naar de buitenhaven in Stellendam was de visafslag werkzaam onder gemeentelijke noemer. In 1999 verzelfstandigde de afslag en een jaar later fuseerde het met de afslagbedrijven in Scheveningen en Colijnsplaat tot United Fish Auctions.

De visafslag heeft een eigen ploeg van 30 ervaren lossers en sorteerders in dienst. In 2008 werd 5250 ton vis door de afslag verhandeld. De jaaromzet bedroeg 22 miljoen euro. De visafslag biedt plaats aan minimaal 50 kotters in haar eigen haven aan de buitenzijde van de Haringvlietdam. In de binnenhaven (te bereiken via de sluis) kan de afslag nog eens 30 kotters onderbrengen.

Na een aantal saneringsronden is de Stellendamse vloot echter geslonken van ruim 45 schepen naar zo'n 25. De meeste daarvan zijn boomkorvissers en voeren hoofdzakelijk platvis aan. Zo'n 10 schepen vissen regelmatig op garnalen. Stellendam kent een getijde haven, waar grote kotters alleen van 2 uur voor tot 2 uur na hoog water kunnen binnen varen. Eurokotters hebben in principe altijd toegang tot de haven.